Hoe koppel je een persoonlijke agenda voor slimme uur suggesties?

Tijdschrijven in TimEnterprise wordt een stuk makkelijker met de handige Suggesties. Deze suggesties zijn gebaseerd op je Outlook-agenda. In het detailpanel worden suggesties voor de geselecteerde dag weergegeven die gebaseerd zijn op je Outlook-agenda.

Je kunt het detailpanel vinden aan de rechterkant van je urenbriefje, zie screenshot hieronder.

Wanneer je geen agenda suggesties hebt, dan zie je hier staan ‘Geen suggesties’. Als er wel suggesties zijn die vanuit je agenda zijn doorgekomen, dan ziet dat er als volgt uit:

Wanneer je een suggestie selecteert, opent het detailpanel automatisch. De duur van de tijdsregistratie is gelijk aan de duur van de suggestie, maar je kunt deze aanpassen als een afspraak anders verloopt dan gepland.

In het geval dat je in Outlook dezelfde naam voor een afspraak/taak gebruikt als een product die in je urenbriefje staat, dan zal TimEnterprise dit automatisch herkennen en het product koppelen. Als je eerder voor een bepaald product hebt gekozen bij een terugkerende afspraak, wordt deze ook automatisch ingevuld.

Wanneer je tijd hebt verantwoord via een suggestie, zal deze verdwijn uit de lijst met suggesties.

In de instellingen van het tabblad Registraties (via Geavanceerd) kun je aangeven of afspraken in je Outlook-agenda die als privé gemarkeerd zijn, wel of niet getoond moeten worden in je urenregistratie. Dit biedt je de controle over welke afspraken zichtbaar zijn in je werk gerelateerde registraties.

Welke instellingen je nog meer kunt aanpassen, bespreken we in een volgend paragraaf.